Російські сенатори запропонували Путіну ввести санкції проти Польщі

25.07.2017, 12:51

Рада федерації Росії просить президента держави-агресора Володимира Путіна ввести санкції проти Польщі. Таким чином в РФ мають намір відповісти на ухвалення в Польщі закону про заборону пропаганди комунізму та інших тоталітарних режимів, що дозволяє демонтаж пам'ятників радянської епохи, передає ТАСС.

«Просимо також розглянути можливість введення заходів обмежувального характеру в сферах двостороннього співробітництва з Республікою Польща, а також щодо польських парламентаріїв - ініціаторів закону від 1 квітня 2016 року», - наголошується в документі.

Сенатори також збираються звернутися до парламентів країн Європи, так як вважають, що заборона пропаганди комунізму ображає пам'ять воїнів, які загинули під час визволення Європи.

Нагадаємо, 22 червня Сейм Польщі проголосував за внесення поправок до закону про заборону пропаганди комунізму або іншого тоталітарного ладу в назвах будівель і об'єктів. Законом передбачається демонтаж радянських пам'ятників. Президент Польщі Анджей Дуда 17 липня затвердив зміни до закону.

Читайте АСН в Google News