У Росії заборонили анонімність в месенджерах

21.07.2017, 12:50

Невизнана Держдума Росії прийняла в третьому читанні законопроект про регулювання діяльності месенджерів і фактично заборонила анонімне використання таких додатків. Законопроект підтримали 373 депутати, 3 голосували проти, ще 2 утрималися, передає Meduza.

Новий закон зобов'язує адміністрацію сервісів встановлювати особу користувачів. Це буде робитися за номером телефону. Крім того, буде обмежуватися передача повідомлень за процедурою, яку визначить уряд. У Держдумі заявляли, що користувачів будуть відключати від месенджерів по суду.

Законопроект набуде чинності з 1 січня 2018 року. Паралельно був прийнятий закон про посилення контролю за продажем SIM-карт, щоб їх не можна було купити, не надавши стільниковому оператору достовірні паспортні дані.

Закон про заборону засобів обходу блокувань передбачає блокування анонімайзерів і VPN, які не обмежують доступ до сторінок з реєстру заборонених сайтів Роскомнадзора. Виявляти такі анонімайзери будуть ФСБ і МВС. Закон вступить у силу з 1 листопада 2017 року.

Читайте АСН в Google News