Штаб АТО розповів подробиці нападу терористів на ЗСУ під Красногорівкою

21.07.2017, 11:26

Штаб АТО повідомив подробиці бою під Красногорівкою недалеко від окупованого Донецька, який стався 20 липня. Тоді загинули 3 військових, 7 - отримали поранення, один український вояк потрапив в полон.

За даними штабу, вранці 20 липня до наших позицій підійшла диверсійно-розвідувальна група терористів в кількості 10-15 осіб. За попередніми даними, це були бойовики батальйону «Оплот». Двоє українських солдатів загинули в перші хвилини бою, командир прийняв рішення відійти на проміжну позицію.

Коли підійшло підкріплення, з'ясувалося, що одного військового немає, він був контужений і потрапив у полон. «Життя ще одного солдата не вдалося врятувати, він отримав смертельне поранення», - додали в штабі. Крім того, були поранені ще 3 бійця. Однак бойовики продовжили обстріл: біля групи евакуації поранених розірвалася 120 мм міна, поранення отримали ще 4 людини.

Втрати бойовиків, за попередніми даними, становлять 6 осіб.

У свою чергу журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook підкреслив, що бойовики «ДНР» не ставили мету захопити український опорний пункт, «це був напад, щоб нанести нам втрати і по можливості взяти полоненого».

Бутусов впевнений, що такі вилазки бойовиків можливі тільки тому, що противник звик до безкарності. «Звик, що можна виїжджати на танках постріляти, що можна підбиратися до опорнику піхотою, в упевненості, що наша артилерія не прочеше підозрілу зеленку. Відповідні активні дії могли б це попередити. Але для цього має бути управління і планування. Для цього треба відповідати ударом на удар. А не привчати бійців до абсурдної тактики - терпіти танкові обстріли. Загрозливі напрямки, там, де проводяться обстріли танками противника, повинні прикриватися нашими танками!»- заявив журналіст.

Він додав, що українські військові будуть гинути до тих пір, поки не буде відповідних дій, російським найманцям такі вилазки «спускати не можна».

Читайте АСН в Google News