Siemens засудить російську компанію за поставку турбін в окупований Крим

11.07.2017, 17:17

Німецька компанія Siemens подала позов до арбітражного суду Москви (Росія) проти російської компанії "Технопромекспорт" і петербурзького спільного підприємства "Сіменс технології газових турбін" за те, що вони поставили турбіни виробництва Siemens в окупований Крим. Про це повідомляється на порталі Електронне правосуддя.

Як повідомляється, Siemens подала на російські компанії в суд за фактом поставки останніми турбін в окупований Росією Крим в обхід санкцій.

У прес-службі Siemens повідомили, що вимагають у суду "запобігти подальшим поставкам до Криму і повернення раніше поставленого устаткування в початкове місце призначення - Тамань".

Нагадаємо, 6 липня стало відомо, що на споруджуваних електростанціях у Криму планується встановити турбіни виробництва компанії Siemens. Коли їх доставили, з'ясувалося, що російська сторона сама вирішила направити турбіни в Крим, хоч спочатку планувалося їх встановити на Таманському півострові Росії. А в компанії Siemens повідомили, що не укладали контракт з Росією на поставку обладнання в окупований Крим. Також німецька компанія повідомила, що турбіни були доставлені "проти волі" компанії. У свою чергу в Росії заявили, що доставлені турбіни не німецького, а російського виробництва.

Читайте також: Турбіни Siemens в Криму: компанія може отримати "5 копійок дивідендів" і величезний скандал

Читайте АСН в Google News