В «Опоблоці» запропонували ввести «блакитні каски» на Донбас

10.07.2017, 12:52

Голова фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко повідомив про необхідність розгляду ініціативи введення миротворчих сил ООН на лінію конфлікту на Донбасі. Про це передає кореспондент ASN.

«Ми пропонували також для остаточного закінчення конфлікту ввести «блакитні каски» на лінії розмежування, як це робиться в інших куточках планети. Ця ініціатива не була підтримана. Ми просто втратили два роки. Зараз ми вважаємо, що ще є час і це питання є найбільш важливим у порядку денному», - сказав він під час засідання погоджувальної ради.

За його даними, фракція «Опоблоку» пропонувала також ухвалити законодавчі ініціативи, які стосуються деокупації і реінтеграції Донбасу з відстроченим терміном набрання чинності.

«Я вважаю, що була помилка Верховної Ради, коли не прислухалися до думки «Опозиційного блоку », що ми могли частину таких законів ухвалити з відстрочкою набрання чинності до моменту, поки не будуть прийняті відповідні кроки і закони протилежною стороною. Це дало б нам сильнішу позицію на переговорах сьогодні», - додав Бойко.

Читайте АСН в Google News