Колишні топ-менеджери ПриватБанку втекли за кордон

08.07.2017, 19:29

Колишні топ-менеджери «ПриватБанку» і члени його кредитного комітету покинули територію України, 11 фігурантів кримінального провадження щодо виведення грошей з банку оголошені в міжнародний розшук. Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

Генеральна прокуратура України, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують кілька справ, пов'язаних з «ПриватБанком». Однак справа про доведення банку до неплатоспроможності може зайти в глухий кут.

Раніше глава правління «ПриватБанку» Олександр Шлапак повідомив, що Генпрокуратура України відкрила кримінальні провадження за ст. 218 і 220 КК України в зв'язку з доведенням фінустанови до неплатоспроможності. Йдеться про кредити на 133 млрд грн 36 компаніям, які були видані в жовтні-листопаді минулого року. За рахунок цих кредитів були погашені кредити 193 інших позичальників «ПриватБанку», більше половини яких мали ставку 12% річних з прив'язкою до курсу долара. За твердженням Олександра Шлапака, ставка за новими кредитами становила всього 10,5% річних, тоді як кредитний комітет банку затвердив ставку 34% річних.

Читайте АСН в Google News