Цікавий прецедент: у Рівному суд змусив повернути гроші за субсидії

06.07.2017, 12:29

Дубенська місцева прокуратура Рівненської області направила до суду обвинувальні акти щодо трьох жителів Дубенського району за те, що вони вказали невірні дані в деклараціях для отримання субсидій за комунальні послуги. Про це повідомляє місцева прокуратура.

Повідомляється, що прокуратура висувала їм вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.190 (заволодіння чужим майном шляхом обману) і ч.4 ст.358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

Як пояснили в прокуратурі, підозрювані не вказали в деклараціях дорогі покупки в сім'ї (автомобілі, земельні ділянки та інше) і при цьому попросили у держави субсидії. Це призвело до зайвих виплат на суму 30 тис. грн.

Зловмисники уклали з прокуратурою угоду, визнали провину і повністю виплатили суму збитку.

"За цими фактами Дубенською місцевою прокуратурою було розпочато 3 кримінальних провадження, досудове розслідування в яких у стислі терміни завершено, а майнова шкода, завдана бюджету на зазначену суму, відшкодована в повному обсязі. Судом щодо одного зі зловмисників вже постановлено обвинувальний вирок з призначенням штрафу . Звинувачувальні акти щодо інших підозрюваних перебувають зараз на розгляді суду", - додали в прокуратурі.

Читайте АСН в Google News