Військові моряки повернуть Україні Крим, - Парубій

02.07.2017, 12:16

Українські військові моряки повернуть окупований Росією Крим Україні. Про це йдеться в тексті привітання з Днем Військово-Морських Сил України спікера українського парламенту Андрія Парубія, опублікованого на сайті Верховної Ради.

«Упевнений, що українські військові моряки прийдуть до Криму, повернуть його Україні, відновивши наші військово-морські бази на всьому Кримському півострові», - підкреслив спікер Верховної Ради України.

Андрій Парубій згадав подію з історії ВМФ України, яка відбулася влітку 1992 року.

«21 липня 1992 року капітан 2-го рангу Микола Жибарев, капітан 3-го рангу Олег Шитіков і капітан-лейтенант Василь Горобець, що прийняли присягу на вірність Україні, зустрілися з особовим складом корабля СКР-112, закликавши моряків підняти на судні український прапор і перейти до новостворених ВМС України. Однак росіяни не захотіли відпустити корабель СКР-112. Почалося переслідування і перестрілка між кораблями. Але завдяки мужності і відданості присязі СКР-112 підняв український прапор і перейшов до складу ВМС України. Ця подія стала символом народження нового військового флоту України», - сказав Андрій Парубій.

Читайте АСН в Google News