Членство України в ЄС - не на часі, але бар'єри треба скасувати - Мінгареллі

29.06.2017, 17:27

Членство України в ЄС - не на часі. Про це в ході міжнародної конференції "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі" заявив голова Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі, передає кореспондент ASN.

"Наше завдання лежить в політичній і економічній інтеграції України. Але жодним чином не йдеться про інтеграцію України в ЄС. Я буду на цьому наполягати, тому що почалися дебати на цю тему", - заявив він.

Угоду про асоціацію Україна і ЄС повинні перетворити в конкретику життя українських громадян. "Я не хочу сказати, що Україна ніколи не стане членом ЄС... Але це не на порядку денному. Зараз йдеться про поглиблення економічної інтеграції. Ось що на порядку денному. Це завдання України. Ось що ми повинні робити. І не сіяти ілюзії", - закликав він.

Якщо говорити про економічну інтеграцію, входження України в єдиний економічний ринок, за його словами, необхідно скасувати тарифи та бар'єри: "Тарифні бар'єри - це те, що потрібно скасувати... На це підуть роки. Це займе 6-7 років. Але якщо ми будемо реалістами, то скажемо, що це займе більше часу", - вважає він.

Читайте АСН в Google News