На Херсонщині підліток друкував на принтері фальшивки, які "розходилися" по пляжу

26.06.2017, 18:28

У Скадовському районі Херсонської області поліція виявила 16-річного студента, який на кольоровому принтері друкував фальшиві купюри номіналом 200 та 500 гривень і збував їх на пляжах міста. Про це повідомляє прес-служба поліції Херсонської області.

"Фото грошей знайшов в Інтернеті. Збувала фальшивки його 16-річна дівчина у пляжних кіосках і магазинах. Працівники Скадовського відділення поліції провели санкціонований обшук у будинку студента. Вилучили системний блок персонального комп'ютера, кольоровий принтер, а також готові до збуту купюри номіналом 200 та 500 гривень, роздруковані на аркушах А4. Банкноти направлені на дослідження", - йдеться в повідомленні.
Поліція має інформацію про шість випадків збуту фальшивих грошей.

У справі відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.199 Кримінального кодексу України "Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів".

У прес-службі відзначили, що підлітку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Читайте АСН в Google News