Разом з Гужвою за вимагання затримали його помічника - прокуратура

23.06.2017, 12:25

Головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужву разом з його помічником затримали за підозрою у вимаганні великого хабара. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Зловмисників підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання у великих розмірах). Зараз готується клопотання про обрання їм запобіжного заходу.

"Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що керівник інтернет-видання, діючи у змові з особою, яка представлялася його особистим помічником, вимагав у народного депутата України грошові кошти в розмірі $20 тис. за нерозголошення у засобах масової інформації відомостей про його особисте життя і політичну діяльність", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура уточнює, що слідство має докази скоєння злочину. "22.06.2017 безпосередньо після передачі грошових коштів в розмірі 10 тис. дол. США від потерпілого через посередника керівнику інтернет-видання, зазначені люди затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - додали у відомстві. Ім'я помічника Гужви не повідомляється.

Нагадаємо, увечері 22 червня редактора сайту "Страна.ua" Гужву затримали на великому хабарі. Його доставили в Головне управління Міністерства внутрішніх справ України.

Читайте АСН в Google News