У Мелітополі провели зачистку елементів "русского мира", 25 затриманих

21.06.2017, 07:34

У місті Мелітополі (Запорізька область) затримали 25 осіб, яких підозрюють в участі у дестабілізації обстановки в місті, збройних діях і серії підпалів, що почалися в березні 2017 року. Про це повідомив глава Міністерства внутрішніх справ (МВС) Арсен Аваков на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"У Мелітополі пройшла велика операція із "зачистки" криміналітету та їхніх натхненників з "русского мира"... З березня 2017 року Мелітополі почалися масові підпали аптек і торговельних наметів, потім будівлі міськвиконкому, грабежі, розбої, викрадення людей... 9 травня були спроби перетворити мирну акцію на масову бійку... Паралельно по місту почали навмисно поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися зі зростанням злочинності", - повідомив він.

За його словами, для стабілізації ситуації була розроблена спільна операція Нацполіції, СБУ і прокуратури.

"Проміжні підсумки - 16 червень затриманий ватажок організованого злочинного угруповання Хмара і четверо його спільників, які займалися вимаганням, викраденням людей і контролювали кілька спортивних клубів, де, за оперативною інформацією, готували" бійців ". Всі затримані заарештовані на два місяці. Протягом наступних днів затримані ще 20 осіб, підозрюваних у вчиненні кримінальних злочинів. В ході обшуків вилучено зброю, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, підроблені номери авто", - додав міністр.

Читайте АСН в Google News