ФБР США допомогло НАБУ викрити Розенблата і Полякова

20.06.2017, 15:59

Для викриття і документування незаконної діяльності українських депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата залучалися фахівці ФБР США, а також вперше працювали під прикриттям українські офіцери з НАБУ. Як передає УНІАН, про це на брифінгу в столиці повідомив директор Бюро Артем Ситник.

Він відмовився уточнювати ступінь участі працівників ФБР в операції, а також конкретизувати дії агентів з НАБУ, які працювали під прикриттям. Водночас Артем Ситник дав зрозуміти, що робота зазначених осіб була спрямована, зокрема, на відстеження роботи компанії-нерезидента «Фуджейра», яка була створена у Сполучених Штатах і зареєстрована на сестру Розенблата для проведення операцій з бурштином.

Подання про зняття недоторканності з депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата, яке стосується розслідування факту отримання хабара за внесення до парламенту законопроектів, а також здійснення інших дій, пов'язаних з видобутком бурштину, було підписано 19 червня цього року. В рамках розслідування кримінальної справи про незаконний видобуток бурштину затримані вже шість осіб.

Нагадаємо, Розенблат назвав провокацією арешт свого охоронця за хабар

Читайте АСН в Google News