Спецслужби РФ готували вторгнення в Україну за допомогою «ВКонтакте» і «Одноклассников»

12.06.2017, 14:10

Спецслужби РФ активно застосовували інформаційно-психологічні операції проти України через соціальні мережі «ВКонтакте» і «Одноклассники» в період підготовки до військового вторгнення. Про це під час круглого столу в Києві повідомила заступник начальника департаменту контррозвідувального захисту в сфері інформаційної безпеки СБУ Юлія Лапутіна, повідомляє УНІАН.

«Період підготовки до військового вторгнення супроводжувався активним застосуванням російськими спецслужбами спеціальних інформаційно-психологічних та інформаційних операцій проти України. Шляхом створення, адміністрування, штучного нарощування відвідуваності проросійських і антиукраїнських груп в українському сегменті соцмереж «Одноклассники» і «ВКонтакте», - повідомила вона.

«Відомо, що основна частина таких груп адмініструвалась з території Росії, а також застосовувалися заходи залучення російськими спецслужбами громадян України, які в певних випадках за гроші, що проводяться через сервіс «Яндекс.Деньги», здійснювали акції на шкоду територіальній цілісності, безпеці і суверенітету України», - додала вона.

Читайте АСН в Google News