Лондонські терористи хотіли орендувати вантажівку для нападу

10.06.2017, 12:48

Лондонські терористи, які здійснили теракт в ніч на 4 червня, планували орендувати для атаки 7,5-тонну вантажівку. Злочинці не змогли надати інформацію про платіж за оренду вантажівки, тому використовували менший фургон, повідомляє поліція Лондона.

За даними поліції, в мікроавтобусі, який використовували терористи, були знайдені 13 пляшок із запальною сумішшю. Також у машині були мішки з гравієм для збільшення ваги й ударної сили. У приміщенні, яке орендував один з убитих терористів Рашид Редуейн, працівники поліції виявили дві порожні п'ятилітрові пляшки з-під бензину, рулони скотча і англомовне видання Корану, який був відкритий на сторінці, яка описує мучеництво. Передбачається, що саме в цьому приміщенні терористи готувалися до атаки.

Нагадаємо, в ніч 4 червня терористи на фургоні врізалися в людей на Лондонському мосту, після чого напали на перехожих з ножами біля ринку Боро. В результаті теракту загинули 8 осіб, ще 48 осіб отримали поранення. Трьох злочинців поліцейські застрелили на місці події. Відповідальність за теракт у Лондоні взяло на себе терористичне угрупування ІДІЛ. У зв'язку з терактом у Лондоні працівники поліції заарештували 18 осіб, п'ять з яких утримуються під вартою, а решта звільнені без висування підозр.

Читайте АСН в Google News