У Харкові поліція вилучає машини з литовськими номерами - ЗМІ

09.06.2017, 13:34

У Харкові проходять масові обшуки і вилучення автомобілів з литовськими номерами. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив головний редактор харківського видання Newsroom Павло Федосенко.

«У Харкові - масові обшуки і вилучення машин на литовських номерах. За попередньою інформацією, активістам закидають блокування транспортних комунікацій (те «випадкове» ДТП біля  ХОДА) і групове порушення громадського порядку», - написав Федосенко.

За його словами, обшуки проводяться як мінімум за шести адресами із залученням КОРДу. «Поліція вилучає "литовців" по всьому місту. На руках правоохоронці мають ухвали та орієнтування на машини», - додав журналіст.

Пізніше він уточнив, що при затриманні закидають ст. 279 і ст. 293 КК України. «Найцікавіше, що жодна з цих статей не передбачає реального позбавлення волі, максимум - арешт. А тут - цілий КОРД», - додав Федосенко.

Разом з тим у поліції заявили, що ніяких обшуків і вилучень автомобілів у Харкові вони не проводять.
Крім того, активіст руху «АвтоЄвроСила» Роман Старченко висловив думку, що обшуки пов'язані з візитом до Харкова президента України Петра Порошенка та президента Литви Далі Грибаускайте.

Читайте АСН в Google News