До Києва прилетіли два вертольоти з затриманими податківцями

24.05.2017, 16:17

На аеродромі Жуляни в Києві приземлилися два вертольоти правоохоронців, які привезли з Харкова і Дніпра затриманих в рамках масштабної антикорупційної операції колишніх податківців, яких підозрюють у корупції, повідомляє "5 канал".

Як повідомила кореспондент телеканал у прямому ефірі, очікується прибуття ще й третього вертольота - з Одеси.

Всього з вертольотів вивели 10 затриманих, їх під конвоєм повезли в Генпрокуратуру. Там їм вручать повістки, а потім розвезуть по судах, які визначать запобіжний захід. Серед доставлених до Києва - екс-глава Харківської обласної податкової адміністрації Станіслав Денисюк, якого вважають "смотрящим" за бізнесом олігарха Сергія Курченка, повідомила журналіст. Також - колишній глава податкової Луганській області Олександр Антіпов, у якого під час затримання при собі виявилася валіза з 3,5 млн доларів.

Нагадаємо, сьогодні правоохоронці в 15 регіонах України проводять масштабну антикорупційну операцію. 2000 поліцейських, 500 прокурорів проводять близько 450 обшуків. Затримують чиновників, яких підозрюють у махінаціях за часів екс-президента Віктора Януковича у податковій сфері. Поліція зібрала докази, що податкова служба при керівництві Олександра Клименка завдала державі збитків на суму 95 921 000 000 гривен.

Читайте АСН в Google News