Школяра, який зник у Миколаєві, знайшли військові: хлопчик лежав на землі і виглядав змученим

23.05.2017, 14:39

Військові 79-ї окремої десантно-штурмової бригади знайшли 10-річного школяра Платона Корженка, передає сайт «Преступности.НЕТ».

Як розповів старший лейтенант Савчак, спочатку військові знайшли зошит і портфель, а вже пізніше помітили хлопчика. «Побачили ми зошит, розкидані речі, розвернулися і помітили, що лежить дитина. Спочатку ми думали, що вона мертва. Але підійшли, перевірили пульс, хлопчик озвався, кричав «Не чіпайте мене, не чіпайте мене!». Хлопчик був трохи змучений, видно було, що дитина перебувала цілу ніч на вулиці. Замерзлий, скручений», - розповів Савчак.

У свою чергу старший солдат Мокан додав, що, коли хлопчика знайшли, він не ворушився. Насамперед військові перевірили пульс, і тоді хлопчик почав кричати. «Я швидко підняв його на руки - в цей час він кривлявся, у нього права нога боліла. Я його поклав на плечі і швидко виніс з цього лісу... почав заспокоювати, сказав, що зараз приїдемо до мами і тата», - додав солдат.

Пізніше народний депутат України Тарас Кремінь у Facebook повідомив, що хлопчика знайшли в лісосмузі в районі селища Горького в Інгульському районі Миколаєва. «Його повезли з батьками в Миколаївську обласну дитячу лікарню на обстеження», - розповів Кремінь.

Крім того, як повідомило «Новостям-N» джерело в прокуратурі, хлопчика оглянули лікарі, ніяких видимих ​​пошкоджень на тілі не знайдено. У дитини взято всі необхідні аналізи. Після всього перенесеного хлопчик перебуває у стресовому стані і весь час мовчить.

Пошуком дитини займалися більше 500 осіб - військовослужбовці полку Нацгвардії, 79-ї аеромобільної бригади, бригади тактичної авіації, добровольці. Цікаво, що в групі військовослужбовців, яка знайшла хлопчика, були і його батьки.

Читайте АСН в Google News