МЗС: Українського посла викликали до Папи Римського через скарги УПЦ МП

19.05.2017, 16:02

Міністерство закордонних справ України спростувало інформацію про нібито виклик посла України у Ватикані для роз'яснень про законопроекти, що стосуються Української православної церкви Московського патріархату.

За словами речника МЗС Мар'яни Беци, вона зв'язалася з послом у Ватикані, і він повідомив, що ніхто його нікуди не викликав. «Минулого тижня було проведено низку робочих зустрічей у державному секретаріаті Ватикану, де обговорювалися різні питання як зовнішньої політики, так і внутрішньої, зокрема і законопроекти», - розповіла Беца, передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, за словами Беци, У Ватикані ніхто не критикував українські законопроекти, якими намагалися обмежити вплив на уми українців церкви країни-агресора.

Нагадаємо, раніше протоієрей УПЦ МП Миколай Данилевич поширив плітку про те, що посла України у Ватикані Тетяну Іжевську нібито викликали на розмову через законопроекти №№4511 і 4128, що регулюють державно-церковні відносини в Україні.

Законопроекти №4511 про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких розташовані в державі-агресорі і №4128 про можливість змінювати підпорядкованість релігійної громади стояли на порядку денному парламенту 18 травня.

Читайте АСН в Google News