Ляшко: Пенсійна реформа Гройсмана - брехня, що приховує підвищення пенсійного віку

19.05.2017, 14:31

Пенсійна реформа прем'єр-міністра Володимира Гройсмана - брехня, під якою приховано підвищення пенсійного віку. Про це в кулуарах парламенту 19 травня заявив глава Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент ASN.

«Сьогодні уряд презентував у Раді проект пенсійної реформи. Явно пахне шахрайством... Уряд бреше, що так звана реформа не передбачає збільшення пенсійного віку. Це приховано за вимогою про збільшення страхового стажу. З 15 до 35 років. Ми категорично проти такого знущання над людьми», - заявив політик.

За його словами, в результаті пенсіонери будуть виходити на пенсію на 3-5 років пізніше. Ляшко підкреслив, що депутати Радикальної партії не згодні з пенсійною реформою ні за формою, ні по суті.

"По суті. Ми проаналізували пропозиції Гройсмана. Його так звана реформа спрямована на те, щоб знищити пенсіонерів як клас. В результаті маніпуляцій з трудовим стажем їхня чисельність скоротиться з 12 до 5 млн. Тому ми категорично проти такої реформи і вимагаємо від уряду провести загальнонаціональний круглий стіл для обговорення. Ми переконані, що метою пенсійної реформи має бути підвищення пенсій. А для цього потрібно продовжувати піднімати зарплати", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Гройсман повідомив, що з жовтня 9 млн пенсіонерів отримають нові пенсії, а оподаткування - буде скасовано. Приблизно 1 млн 308 тисяч українців отримають підвищення пенсії до 200 грн, 1 млн 208 тис. громадян отримають підвищення пенсії при сьогоднішніх цінах, при сьогоднішньому курсі валют, від 200 до 500 грн щомісяця. Ще - 1 млн 993 тис. в результаті цієї реформи отримають підвищення пенсій від 500 до 1000 грн. Це постійна система, яка дозволить людям щомісяця отримувати підвищену пенсію. І ще більше 1 млн 100 тис. громадян отримають понад 1000 грн щомісячної доплати.

Читайте АСН в Google News