В Україні створили ботів, які відстежують активність українців у заборонених соцмережах РФ, - волонтер

19.05.2017, 13:49

В Україні створені боти, які відстежуватимуть активність українців у соцмережах Російської Федерації після їх повного блокування. Про це в Facebook повідомив волонтер Роман Доник.

«Вже написані пошукові роботи (павуки), які будуть індексувати сторінки ВК на свіжу активність після повного блокування провайдерами. Ні, карати вас за використання ВК ніхто не буде. Просто через кілька місяців, якщо опинитеся в базі «Миротворця», не дивуйтеся», - підкреслив Доник.

За його словами, користуючись російськими соцмережами, українці автоматично стають пособниками людей, які фінансують тероризм і війну на Донбасі. «А коли вас із батьками, дітьми або коханою людиною з валізами в руках, в передчутті відпочинку не пустять на посадку в літак, що летить теплі краї, просто згадайте мене «незлим тихим словом», - додав волонтер.

Нагадаємо, раніше глава служби з питань інформаційної безпеки Служби національної безпеки і оборони Валентин Петров заявив, що за обхід блокування сайтів РФ, зокрема соцмереж, користувачі з України покарані не будуть.

Читайте АСН в Google News