Депутати перенесли медичну реформу

18.05.2017, 11:22

Депутати відклали медреформу. Про це 18 травня під час засідання Верховної Ради України заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент ASN.

«Щодо законопроектів стосовно реформи системи охорони здоров'я. У мене була зустріч з фракцією БПП. Від позиції найбільшої фракції залежить результат  ухвалення законів», - заявив він.

У відповідь заступник голови фракції БПП Сергій Березенко запропонував зняти з порядку денного сьогодні законопроекти, які були внесені в парламент Міністерством охорони здоров'я і рекомендовані на одному із засідань Кабміну.

«На сьогодні ці закони не пройдуть у парламенті в тому вигляді, в якому вони є. Щоб їх не завалити, ми пропонуємо створити робочу групу, щоб повернути суб'єкту законодавчої ініціативи і рівно через два тижні винести їх на розгляд до парламенту в доопрацьованому і цілісному вигляді», - закликав він.

Водночас голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк зазначив, що затягування медичної реформи - «смерті подібно». «Це замовлення фармакологічної мафії!», - вважає він.

В результаті депутати провалили голосування із внесення законопроектів до порядку денного сесії.

Читайте АСН в Google News