Повне блокування російських сайтів обійдеться Україні в $1 млрд

17.05.2017, 07:25

Україні знадобиться майже 1 мільярд доларів для повного блокування всіх російських сайтів і соціальних мереж на території країни. Процес може зайняти майже два роки, заявив глава правління інтернет-асоціації України Олександр Федієнко, передає телеканал 112 Україна.

За його словами, нинішній указ президента Петра Порошенка буде виконуватися лише після того, як він офіційно набере чинності.

«Якщо ми говоримо про подальші заходи, то потрібно один-два роки і більше десь у рамках держави 1 мільярда доларів», - сказав він.

Федієнко вважає, що заблокувати всі сайти РФ в Україні можливо. За його словами, фахівці будуть блокувати не конкретні ресурси, а автономні системи, на яких ті розташовані. У зв'язку з цим користувачі соціальних мереж не матимуть доступу не тільки до них, але й до всіх сервісів і платформ, які були в цій системі.

Введене блокування все одно можна буде обійти. «Так, це буде можливо, це доведено часом, що той самий «Китайський золотий щит» - не проблема зараз», - зазначив Федієнко.

Читайте АСН в Google News