85-90% українців виступають проти продажу землі - "Батьківщина"

15.05.2017, 15:44

"Батьківщина" блокує продаж 1 га землі за ціною одного айфона. Про це на брифінгу в ході погоджувальної ради заявив народний депутат фракції "Батьківщини" Сергій Власенко, передає кореспондент ASN.

"Ініціатива "Батьківщини" зі збору підписів для проведення всеукраїнського референдуму щодо продовження мораторію на продаж землі була заблокована за вказівкою президента... Але ми продовжуємо збір підписів під ініціативою народного референдуму. Вони хочуть отримати мільйони підписів, вони їх отримають", - заявив він .

Власенко зазначив, що, за інформацією "Батьківщини", на сьогодні мінімум 85-90% українців виступають проти продажу землі.

"Жоден селянин не зможе купити землю. Вся земля буде скуплена тими, хто сьогодні здійснює спекулятивні операції", - прогнозує він.

Власенко підкреслив, що один з колег із БПП сказав: сьогодні 1 га землі коштує стільки ж, скільки коштує один айфон. "Звичайно ж, це не ринкова ціна. Але вони мріють скупити землю за ціною одного айфона, щоб потім перепродати її великим монополістам" , - зазначив він.

Читайте АСН в Google News