Учасниці Євробачення через прапор загрожує в'язниця

12.05.2017, 13:06

Представниця Ісландії на пісенному конкурсі «Євробачення-2017» Свала Бьйоргвінсдоуттір може бути оштрафована або отримає рік тюремного ув'язнення на батьківщині за дії з національним прапором під час церемонії відкриття пісенного конкурсу, передає Обозреватель, посилаючись на видання Visir.

Відзначається, що Свала в ході церемонії відкриття пісенного конкурсу в Києві запустила в небо прапор Ісландії, який був прив'язаний до кульок, як це робили інші учасники Євробачення.

Але, за словами керівника скаутської організації в Ісландії, яка вважається хранителем національного прапора, співачка порушила кілька правил щодо поводження з прапором країни, за що передбачена відповідальність.

«По-перше, на прапорі забороняється дописувати або домальовувати що-небудь до вже наявних символів. По-друге, прапор Ісландії може бути піднято лише на флагштоку, а не запущений в небо на кульках. Якщо мати на увазі, що кулі з прапором рано чи пізно впадуть, то буде порушено ще одне положення закону: прапор не повинен торкатися землі. Згідно з правилами, цей прапор має бути негайно спалений», - каже хранителька прапора.

Такі порушення законів Ісландії караються штрафом або роком в'язниці.

Читайте АСН в Google News