США підтримують вільну Україну - Клімкін

11.05.2017, 10:30

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що США виступають на підтримку вільної України.

У своєму мікроблозі Twitter голова українського МЗС після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом повідомив: «Лідери США і вільного світу підтримують вільну Україну».

У свою чергу посол України в США Валерій Чалий також розцінює зустріч із Трампом і Пенсом як сигнал підтримки українського народу.

«Неабиякий день серед буднів дипломата. Зустріч у Білому домі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом  під час візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна - це чіткий сигнал підтримки народу України та української діаспори Америки», - написав Чалий на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко в Facebook підкреслила, що під час зустрічі Клімкіна та Трампа йшлося, зокрема, про анексований Крим і ситуацію на Донбасі.

«Дуже важлива зустріч! Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та наш посол Валерій Чалий зустрілися з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майком Пенсом і поспілкувалися щодо ситуації на Донбасі і в окупованому Криму. Особливо важливо, що ця зустріч відбулася в дні, коли у Вашингтоні перебував міністр закордонних справ РФ Лавров», - додала вона.

Нагадаємо, Трамп прийняв у Білому домі Клімкіна та обговорив з ним ситуацію на Донбасі і подальшу підтримку Києва Вашингтоном. Перед цим відбулася зустріч глави українського зовнішньополітичного відомства з Пенсом.

Читайте АСН в Google News