Російські війська можуть втрутитись у конфлікт «донецького» і «горлівського» угруповань

04.05.2017, 12:40

Спецпідрозділи ЗС РФ на окупованому Донбасі можуть втрутитися в конфлікт між «донецьким» і «горлівським» кримінальними угрупованнями. Про це повідомили в прес-службі  Головного управління розвідки Міноборони України.

У розвідці відзначили, що представник «донецького угруповання, «мер»Горлівки І. Приходько встановив особистий контроль над усіма сферами міського управління. У зв'язку з цим у місті йде перерозподіл активів сектора приватної торгівлі з залученням представників криміналітету.

«Через побоювання «податкових» перевірок значна кількість підприємців згорнула свій бізнес. Однак навіть у таких випадках від місцевих бізнесменів вимагають надання доступу до місць зберігання товару для його опису і конфіскації продукції українського виробництва», - підкреслили розвідники.

Крім того, «донецькі» представники мають намір запобігти впливу «горлівських» у місті і призначають «своїх» на ключові пости.

«У таких умовах невдоволення діями «донецького угруповання» зростає як на рівні «регіональної еліти», так і серед місцевих жителів. Зазначене може призвести до силового конфлікту між двома ворогуючими сторонами. Не виключається участь у них спеціальних підрозділів ЗС РФ», - додали в розвідці.

Читайте АСН в Google News