Російський культурний центр виселили з приміщення Львівської облради

04.05.2017, 11:02

У Львівській області працывники виконавчої служби управління юстиції виселили Російський культурний центр з приміщення на вул. Короленка. Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради.

"Перемога за нами. Ми тільки що виселили Російський культурний центр з будівлі на вул. Короленка. Ми це зробили! Антиукраїнське кубло у Львові закрили нарешті», - передає прес-служба, посилаючись на слова заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка.

Рішення про виселення Російського культурного центру було прийнято 25 жовтня минулого року.

Більше 10 років Російський культурний центр у Львові піддавався різним нападам. 16 листопада 2005 року невідомі розбили фасадні вікна і вітрину з оголошеннями. У ніч на 22 березня 2008 року невідомі закидали центр пляшками з-під пива. Рано-вранці 4 травня 2014 року в приміщенні сталася пожежа - загорілося горищне приміщення.

З 1999 року Російському центру встановили символічну плату за оренду  - 5 гривень на місяць. Саме відсутність адекватної плати за оренду приміщення в центрі міста стала причиною зауважень тимчасової контрольної комісії Львівської облради. Також депутатів обурило те, що за будівлею належним чином протягом двадцяти років не стежили.

Читайте АСН в Google News