Бойовик з Донбасу тепер служить в армії США

03.05.2017, 07:59

ЗМІ з'ясували, що 29-річний Гійом Кувельє, який нібито брав участь у бойових діях проти ЗСУ на боці бойовиків на Донбасі в 2014-2015 роках, цього року успішно пройшов курс молодого бійця армії США, після чого почав службу в лавах Збройних сил Америки . Про це сказано в статті The Washington Post.

«Бойовий шлях Гійома Кувельє в Україні був задокументований на відеозаписі. Зокрема, він фігурує в стрічці Polite People, «Ввічливі люди», яка доступна на Amazon.com, і сюжетах, які присвячені людям з різних країн, які прибували на Донбас підтримувати «республіки», - сказано в повідомленні.

Зараз Кувельє проходить службу на Гавайських островах.

У стрічці Polite People він розповідає, що прибув в Україну без сприяння з боку РФ, самостійно через західний кордон країни після того, як Російська Федерація відмовила йому у в'їзді через невідповідність візи. В Україні він побував у Харкові і Києві, а в зону бойових дій разом з іншими іноземцями, які хотіли долучитися до лав сепаратистів, пробрався під виглядом студента і журналіста, уточнює Voanews.

Детальну інформацію про Кувельє публікує український сайт «Миротворець».

За інформацією The Washington Post, в американській армії не були проінформовані про минуле Гійома, який має громадянство США і Франції. Щодо нього розпочато розслідування.

 Також у Мережі є спільна фотографія Кувельє (зліва) з «міністром оборони ДНР» Стрєлковим-Гіркіним.

Читайте АСН в Google News