Сенат США відклав законопроекти про антиросійські санкції

02.05.2017, 18:39

Сенатори США поки вирішили не давати ходу законопроектам, які узаконюють санкції проти громадян РФ і корпорацій і передбачають додаткові штрафні заходи проти росіян, причетних до кібероперацій під час президентської кампанії. Про це оголосив голова сенатського комітету з міжнародних відносин Боб Коркер, повідомляє Радіо Свобода.

У січні і лютому 2017 року сенатори США внесли два законопроекти, мета яких полягала в кодифікації існуючого режиму санкцій, введених Америкою у відповідь на анексію Криму, підтримку РФ сепаратистів на Донбасі і втручання в президентську кампанію в Америці. Сенатори побоювалися, що Дональд Трамп може піти на скасування частини санкцій заради перспективи співпраці з Москвою у вирішенні конфлікту в Сирії.

У понеділок, 1 травня, Боб Коркер заявив, що ця тривога розвіялася, ніхто не вірить, що президент Трамп укладе з РФ «дешеву угоду щодо Сирії». Коркер запропонував почекати закінчення розслідувань втручання Москви у виборчий процес у США і повернутися до обговорення після опублікування результатів.

Читайте АСН в Google News