При сходженні на Еверест загинув найвідоміший альпініст

01.05.2017, 07:40

Знаменитий швейцарський альпініст Улі Штек загинув під час акліматизації на Евересті. Про це повідомляє BBC.

Альпініст Улі Штек, був відомий великою швидкістю сходжень і неймовірною витривалістю, за яку отримав прізвисько «швейцарська машина». У 2012 році Штек вже підкорював Еверест, а цього разу він хотів піднятися на вершину за іншим маршрутом і без кисневого балона. Штека знайшли на Евересті і на вертольоті доставили в столицю Непалу Катманду. У Федерації альпінізму Непалу припускають, що під час акліматизації альпініст послизнувся і впав, отримавши смертельні травми.

Ще 26 квітня Улі Штек на своїй сторінці в соцмережі писав, що за один день піднявся на 7 тисяч метрів від базового табору, а потім повернувся назад, вважаючи, що активна акліматизація - це найкращий спосіб звикання до великій висоті.

У 2015 році Улі Штек всього за 62 дні підкорив всі 82 альпійських піки вище чотирьох тисяч метрів. У тому ж році він всього за 2 години 47 хвилин зійшов на одну з найзнаменитіших вершин у світі - Північну стіну Ейгера. Це фантастичний результат для перших альпіністів, які підкоряли цю вершину. У них цей шлях займав кілька днів.

Читайте АСН в Google News