«Правий сектор» і «Свобода» заблокували роботи з розфарбовування Арки Дружби народів

27.04.2017, 19:44

У четвер, 27 квітня, в центрі Києва активісти «Правого сектора» і «Свободи» зупинили роботи з розфарбовування Арки Дружби народів, повідомляє InfoResist.

За словами спікера Правого Сектора Артема Скоропадського, таке прикрашання арки - це прихована пропаганда ЛГБТ.

«Ми не згодні з цими прикрашаннями, які там робляться. Бо це прихована пропаганда ЛГБТ. Ці роботи не були узгоджені з громадою, це просто волюнтаристичне рішення київської мерії для того, щоб сподобатися Європі», - сказав він.

Активісти заблокували проведення робіт біля арки і викликали поліцію, оскільки вважають, що розфарбовування Арки Дружби народів протизаконно, оскільки вона є об'єктом національної пам'яті.

Скоропадський порадив столичній владі намалювати на ній народні орнаменти, підкресливши, що їх не влаштовує пропаганда ЛГБТ.

«Нас не влаштовує пропаганда ЛГБТ, коли сюди приїде величезна кількість людей з усіх куточків Європи, київська влада намагається позиціонувати Україну й українську столицю як столицю розпусти. Безумовно, нас це не влаштовує», - заявив він.

У свою чергу, Цензор.НЕТ повідомляє, що підрядник все-таки тимчасово призупинив роботи з оформлення арки і чекає рішення КМДА з цього питання.

Читайте АСН в Google News