Десять банків довели в судах незаконність введення в них тимчасової адміністрації і визнання їх неплатоспроможними

21.04.2017, 15:15

Вже щодо близько 10 банків є рішення судів про незаконність введення в них тимчасової адміністрації і визнання їх неплатоспроможними. Про це в коментарі ASN повідомив керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов.

«Сьогодні суди визнають той факт, що так звані тимчасові адміністрації були введені в банки поза законом. Зараз таких банків близько 10, щодо яких є відповідні рішення. Тобто ці банки могли б іще працювати. І скільки таких ще банків буде, ми не знаємо», - зазначив він.

При цьому експерт додав, що в Україні поки немає механізму "реабілітації" комерційного банку.

«Таких прецедентів в Україні ще не було, тому, що зараз буде з комерційними банками, за якими є рішення, не знає ніхто. В інших країнах таке було, і там збитки відшкодовували за рахунок бюджету», - додав він.

Нагадаємо, в квітні цього року Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним рішення НБУ про віднесення банку "Хрещатик" до категорії неплатоспроможних, а Вищий адміністративний суд України підтвердив незаконність рішення регулятора про визнання неплатоспроможним банку «Фінансова ініціатива» та введення  тимчасової адміністрації.

Читайте АСН в Google News