У Баришівці працівник дитсадка розголосила таємницю усиновлення, пояснюючи, чому діти ходять у темряві

20.04.2017, 11:46

Вихователька одного з дитячих садків Баришівки (Київська область) прилюдно заявила батькам, які поскаржились на недостатнє освітлення дитячого садка, що їх "Бог покарав усиновленими дітьми". При цьому жінка назвала прізвище батьків і ім'я дітей, які є вихованцями садка.

Про це повідомив уповноважений з прав дітей при Президентові України Микола Кулеба. За його словами, батьки поскаржилися, що з настанням зими і в похмуру погоду малюків у Баришівському дитсадочку «Промінь» "вчать бачити в темряві" - у коридорах і вбиральні вони ходять на дотик.

Керівництво дитсадка виправдовується, що змушене економити бюджетні кошти, в той же час у міському відділі освіти заявили, що керівництво дитсадка ніколи не зверталося до них з проханням збільшити ліміт електроенергії. Кулеба попередив працівників дитсадка про небезпеку, яка загрожує зору дітей, змушених перебувати у недостатньо освітлених приміщеннях.

Також Кулеба попередив про відповідальність за розголошення таємниці усиновлення, що карається штрафом або виправними роботами. Наразі невідомо, чи понесе відповідальність вихователь дитсадка.

Читайте АСН в Google News