Семерак не бачить проблем «у подорожах» львівського сміття

19.04.2017, 14:12

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак не бачить проблеми «у подорожах» сміття зі Львова.

Про це він заявив  на прес-конференції 19 квітня, передає кореспондент ASN.

«Що стосується сміття... Дуже добре, коли міста домовляються між собою і допомагають один одному. Якщо львівське сміття, яке подорожує зі Львова, потрапляє виключно на п'ятий полігон, то я вважаю, що це не така велика проблема, якщо її порівнювати з існуванням невідомих звалищ, невідомого походження, по всій території України. І це велика загроза, якщо сміття вивозиться на непідготовлені і непередбачені території», - сказав він.

Семераку журналісти нагадали, що п'ятий полігон у Києві перебуває в аварійному стані. На що він відповів: «Що стосується Києва, то Київ не є унікальним... Тут, як і по всій Україні, потрібно приділяти більшу увагу цій проблемі».

Він підкреслив, Мінприроди завершило фактично громадське обговорення концепції Стратегії управління відходами, де одним з семи пунктів є розділ щодо управління твердими побутовими відходами.

«Я сподіваюся, що найближчим часом цей документ буде винесено на розгляд Кабміну і буде затверджена нова концепція управління всіма можливими відходами», - сказав міністр.

Читайте АСН в Google News