Західна преса оцінила підрив «матері всіх бомб» в Афганістані як натяк для КНДР

14.04.2017, 14:30

Відразу кілька великих західних інформаційних ресурсів, серед яких La RepubblicaThe Wall Street Journal і CNNопублікували політичні огляди, в яких вказали на показову демонстрацію сили Сполученими Штатами на тлі  ситуації з випробуваннями КНДР, що дедалі загострюється.

Нагадаємо, 13 квітня у КНДР пообіцяли західній пресі неймовірну подію і закликали бути до неї готовими. У той же час надпотужна неядерна бомба GBU-43, яку США в четвер скинули на "ІД" в Афганістані, мала на меті не тільки просунути військову операцію в Афганістані, але ще й продемонструвати серйозність ситуації з випробуваннями ракет КНДР.

Республіканці швидко відреагували на таку демонстрацію сили.

«Я сподіваюся, що противники Америки бачать це і тепер розуміють, що з'явився новий шериф у місті», - написала у своєму твіттері сенатор Ліндсі Грем. Але демократ із Каліфорнії конгресмен Джекі Шпейєр висловив занепокоєння тим фактом, що фактично США бере участь відразу в трьох війнах.

«У поєднанні з тим, що сталося в Ємені, що сталося в Сирії, ці дії призведуть до того, що ми будемо брати участь у війні в трьох різних країнах одночасно» - наводить його слова CNN.

Також політичні оглядачі вказують, що Північну Корею, яка має заступництво Китаю, не так просто залякати, як Афганістан, що залишився без сильних покровителів.

Читайте АСН в Google News