«Укравтодор» готовий відремонтувати дороги за 18 млрд гривень

12.04.2017, 14:13

«Укравтодор» до травня підготує проектну документацію ремонту доріг на 18 млрд гривень. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 12 квітня заявив очільник «Укравтодору» Славомір Новак, передає кореспондент ASN.

За його словами, в компанії вже готують «чорний список» недобросовісних підрядників, які крадуть гроші, що і призводить до руйнування доріг.

«Наш пріоритет - починати роботу вже зараз. Зараз ми вже почали роботу на 39 об'єктах, ми вибрали підрядників для 101 об'єкта. Хоча ще два тижні тому у нас не було проектної документації. На сьогодні у нас вже підготовлені документи і проекти для 189 об'єктів. А до травня у нас будуть підготовлені проекти на загальну суму - 18 млрд грн», - заявив він.

Що стосується ямкового ремонту, то за березень поточного року план з ремонту ямковості перевиконано на 17%, а за квітень відремонтовано вже 700 тис. кв. м.

Він зазначив, що, на жаль, однією з основних проблем України є руйнування доріг після ремонту.
«Це відбувається внаслідок порушення технічних заходів і умов ремонту, проведення ремонтних робіт у неналежних погодних умовах... З 132 об'єктів, де був здійснений ремонт, на 30% встановлені такі дефекти. Ми поставили завдання, що ці дефекти будуть прибрані до кінця травня поточного року... Виключно за рахунок самих підрядників», - підкреслив очільник «Укравтодору».

Він пообіцяв, що в планах «Укравтодору» - забезпечення незалежного моніторингу та аудиту контролю якості.
Новак також нагадав, що громадськість може надсилати електронні заявки на пошту «Укравтодору» з фото та коментарями про стан доріг.

«Ми готові ремонтувати українські дороги», - резюмував він.

Читайте АСН в Google News