У КМДА заявили, що не платитимуть за халтурний ремонт станції метро "Лівобережна"

10.04.2017, 15:29

КМДА не має наміру платити за ремонт на станції метро "Лівобережна" до тих пір, поки не будуть виправлені всі ремонтні похибки, включно з необхідними пандусами для людей з обмеженими можливостями. Про це 10 квітня під час брифінгу заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс, передає кореспондент ASN.

«Гроші поки не виплачувались, і поки не буде зроблено так, щоб киянам сподобалось, я сподіваюсь, що гроші і не будуть виплачені. Але є ж найгуманніший суд у світі, тому все може бути», - додав він.

Водночас заступник Кличка зазначив, що в КМДА з такими проблемами стикаються дуже часто, а пов'язано це з недосконало прописаною процедурою закупівель через систему Prozoro.

«Всі закупівлі повинні здійснюватися через систему Prozoro і переможець визначається через систему Prozoro. І навіть якщо я прекрасно розумію, що ця ціна, яку він вказав, неадекватна, але вона найдешевша, я прекрасно розумію, що ця людина не має великого досвіду, то я можу це залишити тільки при собі і потім нести відповідальність за те, що дотримувався законодавства», - зазначив Пліс.

За його словами, чиновники КМДА неодноразово зверталися до органів державної влади з пропозицією розробити механізм, який би дозволяв у системі Prozoro використовувати якісні показники, а не тільки вартість послуг.

«Крім того, державні будівельні норми і правила - це така річ... ну, наприклад, плитка лежить? Лежить. 10-мм підкладка є? Є. А що шви не сходяться, так це вибачте естетичний смак. Мовляв, у Парижі в туалетах на Єлисейських полях теж так плитка лежить - це модно. Так можуть сказати, коли ми почнемо перевіряти», - зазначив Пліс.

Нагадаємо, 23 березня було відкрито відремонтований вихід на станції метро "Лівобережна". Але реальний результат виявився далеким від презентованого раніше проекту. До того ж ремонт, на який із місцевого бюджету було виділено майже 25 млн грн, був зроблений, м'яко кажучи, неякісно.

Читайте АСН в Google News