НКРЕКП скасувала рішення про введення абонплати за газ, але не назавжди

10.04.2017, 10:57

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунпослуг заявляє, що її рішення про так звану абонплату на газ буде скасовано, але в той же час воно буде далі «обговорюватися з суспільством». Про це на відкритому засіданні у понеділок 10 квітня заявив голова НКРЕКП Дмитро Вовк, передає кореспондент ASN із засідання комісії.

Разом з тим на засідання не з'явилися народні депутати від «Радикальної партії» і «Свободи».

Так голова радикалів Олег Ляшко вимагає не тільки скасувати рішення про введення абонплати, а й негайно повернути у власність держави всі газорозподільні мережі в Україні. У відповідь Вовк заявив, що комісія вже розробила і подала на розгляд відповідний законопроект.

Також депутати зажадали від усього складу комісії піти у відставку. В кінці нетривалих дебатів Ляшко змусив комісію проголосувати за скасування рішення про абонплату за газ, що комісія зробила одноголосно. У той же час Дмитро Вовк озвучив питання, що голосується, досить неоднозначно - скасувати рішення комісії для того, щоб більш детально пояснити людям вигоди від його впровадження.

У той же час під будівлею, в якій розташована комісія, проходить чисельний мітинг політпартій і профспілок, які вимагають скасувати абонплату.

 

Читайте АСН в Google News