США випустили 59 крилатих ракет «Томагавк» по авіабазі в Сирії

07.04.2017, 08:07

У відповідь на хімічну атаку США завдали ракетного удару по авіабазі в Сирії. Пентагон повідомив, що було випущено 59 крилатих ракети «Томагавк».

За даними Пентагону, удар був нанесений о 04:40 за сирійським часом з есмінців в східній частині Середземного моря, передає ВВС.

У зв'язку з ракетним ударом президент США Дональд Трамп виступив з телевізійним зверненням, в якому сказав, що обстріляна американцями авіабаза була стартом для початку хімічної атаки в провінції Ідліб.

Раніше Трамп допустив проведення військових дій у Сирії у відповідь на хімічну атаку. Він назвав президента Сирії Башара Асада диктатором, який скоїв «жахливий хімічний напад на невинних цивільних осіб».

Нагадаємо, 4 квітня в місті Хан-Шейхун в сирійській провінції Ідліб в результаті удару сирійських або російських літаків загинули, за останніми даними, 100 осіб, ще 300 осіб постраждали. У ЮНІСЕФ підтвердили загибель 27 дітей. Російські та сирійські військові відкинули свою причетність до події.
Разом з тим в Раді Безпеки ООН не змогли провести голосування по факту атаки, а Путін заявив про «неприйнятність» бездоказових звинувачень.

Читайте АСН в Google News