Бойовики на Донбасі катують і б'ють ув'язнених, примушуючи воювати

06.04.2017, 15:38

Бойовики на окупованих територіях Донбасу били, катували і навіть розстрілювали засуджених, змушуючи їх вступати у «війська ДНР», повідомили в прес-службіНацполіції в Донецькій області.

Один з арештантів розповів, що спостерігав, як одного разу керівництво колонії разом з озброєними терористами «ДНР» вивели засуджених на плац, де розстріляли з автоматів. В результаті двоє чоловіків загинули, один був поранений.

У поліції також повідомили, що в одній з колоній чоловіка катували настільки сильно, що йому ампутували обидві кінцівки. У побитті та катуванні арештантів брали участь особисто ватажки бойовиків, зокрема ліквідований недавно «Гіві».

«Зайшов Гіві, з ним 20 осіб озброєних, пропонував вступати в їхню бригаду, і тоді всі будемо вільні - хто піде з ним. Весь ізолятор відмовився. Сам Гіві бив особисто мене», - розповів поліції один ув'язнений.

За його словами, ніхто не знає, що сталося з тими, хто не підкорився бойовикам. Він розповів, що в бойовики йшли тільки ті, кому було нічого втрачати.

«У мене на бараці сидів чоловік. За вбивство. Йому вперше давали довічне, потім він відсудив, дали 15 років. Ось його забрали. З моєї зони пішли воювати близько 10 осіб, а всього було в колонії більше тисячі», - додав він.

Читайте АСН в Google News