«Батьківщина» вимагає відставки заступника Омеляна та порушення кримінальної справи

06.04.2017, 14:40

«Батьківщина» вимагає відставки заступника Омеляна та порушення кримінальної справи за втручання в роботу украінських портів. 

Про це в кулуарах парламенту 6 квітня заявив заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, передає кореспондент ASN. 

Він звинувачує заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка у втручанні в роботу морських портів, має намір звернутися в Національне антикорупційне бюро України.

«Ми наголошуємо про пряме втручання заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка в роботу морських портів. Тому я звертаюся в НАБУ з вимогою розібратися в цьому та припинити тиск заступника міністра на украінські порти», - заявив він. 

Соболєв наголосив, що міністерство інфраструктури пролобіювали прийняття 

Закону "Про морські порти", норми якого - дають можливість прямого втручання заступнику міністра інфраструктури Лавренюку в господарську діяльність цих портів».

Соболєв підкреслив, що «це втручання вже завдало збитків на сотні і сотні мільйонів гривень. Через дії Лавренюка порти розірвали прямі угоди з компаніями, які здійснювали перевалку вантажів, і передали ці документи в так звані адміністрації морських портів, внаслідок чого порти стали втрачати ключові замовлення. Думаю, це буде предметом розгляду НАБУ. Відповідне звернення я направляю в цей орган», - сказав він.

Читайте АСН в Google News