Депутати провалили закон про обов'язкове страхування автоперевізників за шкоду пасажирам

04.04.2017, 12:38

Рада не прийняла навіть у першому читанні Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо обов’язкового страхування відповідальності перевізника за шкоду, заподіяну життю, здоров’ю пасажирів та третіх осіб». 

За урядовий законопроект на ранковому засіданні 4 квітня проголосували лише 205 нардепів при мінімально необхідних 226, передає кореспондент ASN. 

Міністр транспорту Володимир Омелян, представляючи законопроект у Раді, нагадав, що він був підготовлений Міністерством інфраструктури України з метою переходу від обов’язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті до обов’язкового страхування відповідальності автомобільного, автомобільного самозайнятого перевізника, міського електричного, залізничного, морського перевізника та перевізника на внутрішніх водних шляхах за шкоду, заподіяну життю, здоров’ю пасажирів та третіх осіб.

«Бо з втратою в Україні державної монополії на пасажирські перевезення  послаблено контроль як за якістю послуг з перевезення пасажирів перевізниками різних форм власності, так і за забезпеченням ними безпеки перевезень. Частка таких перевізників, зокрема фізичних осіб, щороку зростає. Наслідком цього стало підвищення рівня аварійності на пасажирському транспорті», - наголосив він. 

Але народні депутати, зокрема від «Батьківщини», закликали доопрацювати законопроект через суперечливі норми щодо обов'язкового страхування перевізників.

При цьому в коаліції цей законопроект підтримали. Фракція БПП голосувала «за» через відсутність будь-якого захисту для пасажирів через дії перевізників. 

В результаті 232 парламентарі підтримали ініціативу направити законопроект на доопрацювання в парламентський комітет. 

 

Читайте АСН в Google News