Вибори в Сербії. Одіозний комік змагається з «друзями Путіна»

02.04.2017, 11:40

У неділю, 2 квітня, в Сербії стартували президентські вибори. Кандидатів на посаду президента Сербії - 11, але фаворит один - діючий прем'єр Сербії Олександр Вучич. Саме він декларує дружбу з РФ, але в той же час підтримує членство країни в Євросоюзі. Володимир Путін - найпопулярніший іноземний політик в Сербії. До нього Вучич здійснив візит за тиждень до виборів.

«Сербія рухається європейським шляхом. Але Сербія - єдина країна в Європі, яка не запровадила санкції проти Росії, і робити цього не буде. Сербія зберегла власну гідність і демонструвала дружбу навіть у важкі часи», - заявив Вучич.

За президентське крісло боротимуться прем'єр-міністр Сербії Олександр Вучич, колишній глава МЗС Сербії Вук Єремич, лідер руху «Двері» Бошко Обрадович, лідер Сербської радикальної партії Воїслав Шешель, кандидат від Народного визвольного руху Мирослав Парович, глава руху «Досить» Саша Радулович, лідер групи громадян «Сербія без страху» Саша Янкович, кандидат від Демократичної партії Сербії Олександр Попович, голова Ліги соціал-демократів автономного краю Воєводина Ненад Чанак, глава муніципалітету Чаетіна Мілан Стаматович і лідер політичного руху «Білий - тільки сильно» 26-річний комік-пародист Лука Максимович, який за соцопитуваннями посів друге місце (11% голосів).

Лука Максимович заявив, що пішов на вибори, щоб дошкулити фавориту гонки Вучич. Його завдання - відібрати у Вучич якомога більше голосів, щоб не допустити перемоги прем'єр-міністра в першому турі.

Читайте АСН в Google News