Австралійські страховики назвали циклон "Деббі" катастрофою. Армія йде на підмогу постраждалим

28.03.2017, 14:36

Австралійську армію буде залучено до наведення порядку в зоні лиха в штаті Квінсленд, яким сьогодні пройшовся руйнівний циклон "Деббі". Місцями швидкість вітру в ньому становила до 260 км/год. Шторм зривав дахи з будинків і виривав із землі величезні дерева, стовбури яких перетворювалися на смертельний таран.

Спочатку шторму було присвоєно 4-ту категорію, проте до вечора синоптики прогнозують його ослаблення до категорії 2. Зараз відомо як мінімум про одного постраждалого - це чоловік, на якого обвалилася стіна будинку.

При цьому влада попереджає, що від наслідків урагану австралійці будут страждати як мінімум 5 днів. Влада почне підраховувати збитки від середи. Зараз близько 58 тисяч будинків залишилися без електрики. Австралійські страхові компанії вже назвали циклон "Деббі" «катастрофою». Багато будинків мають пошкодження, яхти викинуті на берег і розбиті, постраждало багато машин.

Також влада не виключає, що через перебої зі зв'язком зачна кількість людей не змогла попросити про допомогу, так що може виявитися незабаром, що потерпілих дуже багато, повідомляють місцеві ЗМІ.

 

   

Читайте АСН в Google News