Самойлова все-таки виступить на «Євробаченні-2017»

23.03.2017, 16:53

Російська співачка Юлія Самойлова все-таки зможе взяти участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2017», який пройде в Києві.

Як повідомили на сайті конкурсу, представниця Російської Федерації зможе виступити по супутниковому зв'язку. Це рішення було прийнято організаторами конкурсу.

Європейський мовний союз розглянув варіант віддаленої участі Самойлової в конкурсі, щоб їй не довелося перетинати кордон України.

«Беручи до уваги, що ця заборона може бути залишена чинною українською владою, а також з метою підтримки неполітичного характеру Євробачення, ЄВС працює над вирішенням цієї ситуації, і прийняв безпрецедентний крок - запропонувати «Первому каналу» Росії можливість, щоб Юлія брала участь у конкурсі цього року на концертах у другому півфіналі через супутник. Якщо виступ Росії буде претендувати на гранд-фінал, буде застосовуватися таке ж рішення. Це те, чого ніколи не було зроблено раніше за 60-річну історію конкурсу, але в дусі цінностей всеосяжності Євробачення», - підкреслили організатори.

Нагадаємо, напередодні, 22 березня, Служба безпеки України заборонила на три роки в'їзд в Україну представниці Росії на «Євробаченні» Юлії Самойлової. Як відомо, в 2015 році Самойлова незаконно відвідала окупований український Крим і брала участь там в концерті.

Раніше кореспондент Всеросійської державної теле-радіокомпанії (ВГТРК) заявив, що в 2017 році музичний конкурс «Євробачення», який пройде в Києві, не транслюватиме жоден телеканал РФ.

Читайте АСН в Google News