«Героя» України, екс-голову «Укрспецекспорту» Бондарчука затримали в Лондоні

17.03.2017, 14:44

У Лондоні заарештували героя України екс-голову «Укрспецекспорту» Сергія Бондарчука. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Він підкреслив, що Лондон «перестає бути «тихою гаванню» для високопоставлених утікачів».

Арешт Бондарчука став можливим у результаті взаємодії Генпрокуратури з британськими колегами.

«15 березня в рамках екстрадиційного процесу в Лондоні був узятий під арешт ще один «герой» України - екс-керівник «Укрспецекспорту» Сергій Бондарчук. Остаточну крапку в справі видачі Сергія Бондарчука вже найближчим часом повинен поставити Королівський суд. Дата судового засідання має бути визначена вже 24 березня. Генпрокуратура надала британським партнерам переконливі аргументи для забезпечення видачі», - написав Луценко.

Нагадаємо, Головна військова прокуратура підозрює Бондарчука в заволодінні коштами держконцерну в сумі $7,428 млн. З лютого 2015 року Сергій Бондарчук був оголошений у розшук.

29 січня 2015 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно підозрюваного - $10 млн в одному з українських банків і два автомобілі Range Rover загальною вартістю понад 2 млн грн.

Сам Бондарчук у Великій Британії готував позовні заяви в українські та європейські суди до державних інституцій України. Він вважає кримінальне провадження щодо нього сфальсифікованим.

Бондарчук був офіцером СБУ, народним депутатом України. Компанією «Укрспецекспорт» він керував з 2005 до 2010 року. Третій президент України Віктор Ющенко нагородив Бондарчука орденом за заслуги і званням Героя України.

Читайте АСН в Google News