Окупанти закрили в Ялті зоопарк «Казка»

17.03.2017, 12:15

Російська окупаційна влада 16 березня закрила ялтинський зоопарк «Казка». Про це повідомив власник зоопарку, кримських бізнесмен Олег Зубков.

Він зазначив, що закрити зоопарк обіцяла податкова інспекція на підставі того, що їй бракує даних про квитки в парк, передають «Крим.Реалії».

«Особливо варто відзначити витонченість влади, сталося це в день референдуму, цим влада показують своє повне наплювацьке ставлення до громадської думки», - розповів Зубков.

Підприємець, який в 2014 році активно підтримував анексію українського Криму Росією, тепер заявив, що окупанти реалізують «план з його розорення».

«Закриття «Казки» - це перший крок. Думаю, що наступним буде закриття і парку левів «Тайган». Розрахунок такий: годувати три тисячі тварин потрібно кожен день, а при відсутності доходу від плати за вхід я буду приречений незабаром на розорення. Але постраждаю передовсім не я, а невинні тварини, які з вини кримської влади почнуть голодувати», - зазначив Зубков.

Журналісти відзначили, що у Зубкова - тривалий конфлікт з російською владою Криму. Відносини кримського бізнесмена Олега Зубкова з главою російської ветеринарної служби Криму Валерієм Івановим зіпсувалися в період кримського блекаута. Тоді в ялтинському зоопарку «Казка» померли тигренята білої тигриці Тигрюлі, подарованої Олегу Зубкову Юлією Тимошенко. Валерій Іванов і російський екс-прокурор Криму Наталія Поклонська заявили, що червонокнижні тварини загинули в результаті неналежного утримання. Підприємець переконаний, що тигренята стали жертвою інфекції в результаті ослаблення імунітету від переохолодження у відсутності електроенергії.

Читайте АСН в Google News