Гройсман про інцидент між Парасюком і поліцейськими: Не треба ховатися за мандатом

16.03.2017, 12:50

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає неприпустимою поведінку народного депутата Володимира Парасюка в інциденті з поліцейськими на блокпосту в Слов'янську Донецької області. Про це він сказав в ході засідання уряду, передає кореспондент ASN.

«Що відбувалося під час деяких дій особливо недоторканних народних депутатів України? Уявіть собі, стоять українські воїни, що воюють в АТО, які кожен день під обстрілом, які розуміють, що таке війна, які декілька років у таких важких умовах захищають нашу незалежність», - сказав глава уряду. За його словами, ці люди "пройшли все: люстрації, все, що можна пройти, всі випробування і ходять на бойові операції».

«Ну, і під'їжджає особа, наділена Конституцією абсолютною недоторканністю, і починає принижувати цю людину ображати, погрожувати. Я дивився ці плівки, записи, він же кричить: "Я народний депутат, я народний депутат!". Тут же ображає, тут же принижує, порушує закон і тут же кричить: "Я народний депутат, мене не чіпайте!". Хочу підтримати дії українських правоохоронців, хочу подякувати воїнам за те, що захищаєте нашу країну і захищаєте кордон - і поліцейським, і Нацгвардії і Збройним силам України. Хочу сказати, що деякі "недоторканні" у багатьох випадках не варті ні честі, ні совісті, ні тих принципів, які для вас є реалією життя. Тому хотів би підкреслити, що дуже важливо, щоб не допустили жодної провокації, проявили абсолютну витримку», - зазначив Гройсман. За його словами, щоб бути вільними, треба бути рабами закону. Він також підкреслив, що народний депутат не повинен ховатися за своїми мандатами.

Читайте АСН в Google News