Рада не встигла відкритися, як оголосили перерву

15.03.2017, 10:41

Віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд відкрила ранкове засідання парламенту 15 березня, де зареєструвалися 340 парламентаріїв, передає кореспондент ASN.

Після цього вона відразу ж оголосила перерву на 30 хвилин на вимогу фракцій коаліції: «Народного фронту» і БПП.

Водночас під стінами парламенту проходить нечисленний мітинг в кількості до 200 чоловік громадського руху «Рух нових сил» і людей у камуфляжі, що представляються як військові добровольчих батальйонів.

На мітингу перед будинком Верховної Ради позафракційний народний депутат Дмитро Добродомов повідомив: «Сьогодні закон про зупинку торгівлі на крові навіть не ставиться до порядку денного парламенту. Тому ми провели попереджувальну акцію під стінами парламенту, щоб показати народним депутатам, що не можна торгувати на крові, наживатися на крові наших воїнів на Донбасі. Це призведе до кінця самої влади».

За його словами, в парламенті немає коаліції, а депутати провладних фракцій об'єдналися з олігархічними групами.

«Але є депутати «Народного контролю» в парламенті, які за два роки підготували закони для людей. Ми підготували законопроект про довічне тюремне ув'язнення для корупціонерів і вимагаємо його прийняти. Можу сказати, що ця влада боїться одного, що їх всіх рано чи пізно чекає доля Насірова».

Читайте АСН в Google News